Начало > Други > Доматено планиране на времето – повече продуктивност!

Доматено планиране на времето – повече продуктивност!


Източник - tomighty.com

Източник – tomighty.com

 

От няколко дни насам се запалих по една не толкова нова техника за планиране на работното време, която определено увеличи продуктивността ми. Ако не сте чували за нея, то сега ще имате възможността да ви запозная. Помодоро техниката е метод за разпределение на времето, чрез който на всеки 25 минути работа ни се полагат 5 минути за почивка. Звучи налудничаво, но в моята работа използването на тази доматена техника дава изключително добри резултати, а доматена, защото това е в превод от италиански Pomodoro.

 

Вероятно гледате скептично на това някакви си домати да Ви накарат да се почувствате по-малко изморени след като сте свършили повече работа от попринцип. Всеки има право на свое мнение, но при мен тази техника дава положителни резултати, затова и реших да я споделя.

Теорията ми по въпроса за тези резултати е че по-честите почивки карат мозъка поне малко да си отпочива, да се отпуска и да приема натоварването постепенно. Чрез тази доматена техника се предотвратява вманиачаването и блокирането. Честите спирания и разведряването не значат, че вършите по-малко работа, дори съм склонен да мисля, че в моя случай продуктивността ми се увеличава по този начин.

И вместо да губя времето Ви в приказки ще оставя линк към един таймер, с който лесно да можете да отброявате времето. Програмата съдържа 3 режима – Помодоро (25 минути работа), кратка почивка  (5 минути) и дълга почивка(15 минути). Можете да изпробвате сами дали този стил на работа ще доведе до положителни резултати при Вас.

Помодоро таймер – http://www.tomighty.org/

 

 

Advertisements
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: