Начало > ЕКО, Информация, Новини > Относно Слънчевата активност и 2012 …

Относно Слънчевата активност и 2012 …


Снимка - google.com

Снимка - google.com

От доста дълго време сме свидетели на дебати относно „края на света“. След това дори излезе игрален филм пресъздаващ начина, по който всичко може да се случи. А защо не?  Главната причина за всичко това беше Слънцето, във филма, а защо да не е и в действителност. Постоянно се пораждат съмнения относно това в мен след всичката тази Слънчева активност през последния месец. Видях, че много хора им стана интересна тази тема, а интерес тя предизвиква и в самия мен. Поради тази причина чрез тази статия разкривам малко повече информация относно цялата случка 🙂 .  Еда ли голяма част от вас знаят, че в момента в центъра на нашата галактика има затъмнение на Слънцето, причинено от съвпадането на плоскостите на галактиката ни – „Млечния път“ и Слънчевата система. Това нещо се случва веднъж на 26 000 години и на него съответстват циклите в календара на маите. Именно това ще е събитието с фиксирана дата 21.12.2012, което бива наричано „краят на света“. Причината за слънчевите изригвания напоследък е черна дупка в центъра на галактиката ни. Очакванията бяха новият 11 годишен цикъл на Слънцето да започне през 2009 година, но уви това не стана. Вероятно това става в момента … учените могат да го потвърдят, аз само изказвам хипотези. Не знаем с каква сила ще бъдат всички тези изригвания, но това, което виждаме до момента е единствено тяхното усилване и как се чупят рекорди държани толкова години. Разбира се всяко нещо си има и песимистични версии. Една от тях е че Слънцето ще загине в продължение на 60 години считано от 2012. Другата възможност е то да се трансформира, но за съжаление никой неможе да каже със сигурност какво ще се случи. Според маите обаче, чрез промяна у самите нас можем да предотвратим всичко това. На този етап промяната в нас ми се струва невъзможна. Ножа трябва да опре в гърлото на човечеството за да се замисли за своето съществуванеи за миг да забрави зелените хартиики в джоба. За в бъдеще ще продължа тази тема, но това е за сега. Който иска може да остави своя коментар по темата.

gep_150

Гласувайте за статията в Svejo.net

Advertisements
  1. 10/02/2010 в 21:17

    kraq na sveta nqma da doide ot slunceto,a ot tozi koitogo esuzdal.ie vzavisimost ot padenieto na 4ove6kite nravi icennosti.

  2. Анастас
    05/03/2010 в 15:26

    Според мен, като следствие от очаквания свръхголям максимум в слънчевата активност през 2012, ше рухнат всички електрически и компютърни системи – своеобраьен край на света (поне на технологичния).

  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: