Начало > България, Други > Крушунските водопади са толкова красиви дори и през зимата!

Крушунските водопади са толкова красиви дори и през зимата!


Такова красиво и малко познато място е местността Маарата и по-специално Крушунските водопади. Местността се намира след село Крушуна, което е само на 34 км. североизточно от Ловеч и на 8 км. от гр.Летница.

водопад

До самите водопади се стига за 15-20 мин. по малка еко пътечка, която започва от хижата. Докато вървите бавничко, не забравяйте да се любувате на красивата зеленина обрасла около дърветата.В началото пътеката започва със стълби надолу и после се извива покрай рекичката, докато ви отведе до най-голямата в страната ни водна травертинова каскада, осеяна с много прагове, тераси и малки басейнчета – Крушунските водопади.

водни каскади

В района се намира и Деветашката пещера – една от най-големите в България и най-голямата в района на Деветашкото плато, където има още около 60 пещери . До нея може да стигнете след моста на река Осъм по пътя за село Деветаки.

Пещерата е с най-голямото преддверие в Европа. Каскадата от езера и водопади във вътрешността разкрива великолепието на подземната природа. Струва си да се посети дори и да не сте голям фен на спелеотуризма.

Деветашка пещера

Само от снимки и описание можете да се обедите,че това наистина си заслужава да се види….Местност изпълнена само с красота и прелест.. Гледки,пейзажи,които никой не би могъл да си представи..Радост за окото и за душата…Спиращи дъха водопади..Несъмнено мисля да го посетя лятото… 🙂

Гласувайте за статията вSvejo.net

Advertisements
  1. 12/02/2010 в 21:00

    това, което търсех, благодаря

  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: