Начало > ЕКО, Новини > GSM работещ на безалкохолно

GSM работещ на безалкохолно


Nokia

Ако сте на заведение и не ви се допива безалкохолното, вече спокойно ще можете да го ползвате за да „заредите“ мобилният си телефон с енергия, стига да притежавате новият екологичен модел GSM на Нокия, работещ на безалкохолни напитки, любопитна технологична еко новина, издирена за вас от еко.com.

Изобретението е рожба на Лондонският дизйнер с китайски произход Дайцзъ Ченg (Daizi Zheng), който е разработил прототипа на мобилният телефон за компанията Нокия.

Телефона се захранва от био-батерия, която генерира електричество от захарта съдържаща се в безалкохолната напитка (на снимките кока кола), благодарение на бактерии, които разлагат захарта на кислород и вода, изработвайки електричество.

Зареждане на телефона

В интерес на истината, телефонът ще работи и със произволен ръчно приготвен захарен разтвор, тоест вместо с остатъка от безалкохолното, може да го захраните със няколкото захарчета, предлагани покрай кафето в заведението, но пък оползотворяване на излишното безалкохолно е много ПО-ЕКО.

Според създателя на телефона, био-батерията е много по-екологична и осигурява няколко пъти по-голям капацитет от литиево-йонните батерии.

Това не е първият модел GSM, който работи на батерия, различна от стандартната литиево-йонна батерия.Много компании подготвят прототипи на топливни елементи, работещи на конверсия на метанол.

Гласувайте за статията в Svejo.net

Advertisements
Категории:ЕКО, Новини
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: