Начало > ЕКО > Вкусните и сочни пържоли – минало

Вкусните и сочни пържоли – минало


Снимка - google.bg

Снимка - google.bg

Днес попаднах на една интересна за мен новина.Тя твърди, че свинското месо ще става все по – воднисто и по белезникаво, като причината е глобалното затопляне.Учените ветеринари твърдят също, че пържолите ще станат все по-постни,но ще се развалят и по-лесно.Главната причина за това е, че качеството на месото зависи от това дали животните са били подложени на температурен  стрес по време на тяхното транспортиране до кланницата.Друга интересна информация е,че при говедата стреса започва при температура от 20 градуса, докато при свинете е 31.Страданието на животните ще става все по-често поради промените в климата.Сега пържолите от месото на такива животни са по евтини в търговската мрежа, но след време се предполага, че те ще станат нормата.По – тъмно от обичайното в момента и с доста по-лек вкус ще бъде говеждото,като има вероятност дори то да достигне черен цвят.Лично аз се надявам това да стане по – бавно,защото предпочитам да си ям сегашните пържоли.Или хора…съвет от мен…вземете си един фризер допълнително и си купете месо за да го напълните 😀 :P.

Благодаря за отделеното внимание.

gep_150


  1. Шимано
    10/09/2009 в 06:49

    Като си ги изпечеш хубаво не остава нито вода нито мазнина и тогава са най-хубави 😛

  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар